Gostišče Tri Zvezde - Okolica

Okolica

Kolpska dolina

 

Dvajset kilometrov južno od Kočevja

Leži idilična Kolpska dolina. Kolpa je mejna reka med Slovenijo in Hrvaško. Dolga je 292 kilometrov. Izvira v Gorskem Kotorju na Hrvaškem. Blizu vasi Osilnica se vanjo izlije reka Čabranka. Od tam naprej pa Kolpa kar 120 km ustvarja naravno mejo med Slovenijo in Hrvaško.
V vsej svoji dolžini Kolpa ponuja možnosti čolnarjenja, ribolova in v vročih poletnih dneh kopanja tudi za najbolj občutljive in razvajene, saj se temperatura vode povzpne tudi do 27 stopinj.
Zaradi večinoma ravninskih in neprometnih cest je območje Kolpske doline zelo primerno za kolesarjenje. Pohodniki pa se lahko podajo na eno od številnih označenih pešpoti.
Na območju med Faro, Kostelom, Kobiljo jamo in Moravicami je več vitalno-energijskih izvirov. Na teh lokacijah stojijo kamniti energetski stebri, na katerih so vklesana reliefna znamenja oz. kozmogrami, ki oddajajo določene informacije v prostor. Na ta način naj bi se aktivirale zdravilne sile tistega območja.
 

Kulturna dediščina na tem področju je zelo bogata.

Nad zgornjim tokom Kolpe kraljuje grad Kostel z bogato zgodovino. V pisnih virih je bil prvič omenjen leta 1336 kot »castrum Grafenwarth«, kar pomeni utrdba, trdnjava, zatočišče, šele leta 1449 pa kot Costel. Stari zapisi omenjajo, da je imel Kostel svoje sodišče, ki je sodilo tudi na smrt. Kot dokaz za to imamo »gavge«, ki stojijo kakšen kilometer stran od gradu.

  • Delovni čas:

    Pon - čet: od 08:00 do 22:00
    Pet - prazniki: od 09:00 do 23:00
    Ned: od 09:00 do 22:00
    Sob: ZAPRTO V primeru predhodne rezervacije lokal obratuje

PrijavaZa pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran